Tarkemmin voimaharjoittelustani

Viime vuonna innostuin entistäkin enemmän voimaharjoittelusta ja painonnostosta. Kuulin siitä ensimmäisenä isältäni yläasteella, mutta en oikeasti tajunnut mitä se tarkoitti. Lukiossa aloin tutkistelemaan painonnoston hyötyjä enemmän. Huomasin, että muutkin naiset harjoittelevat sitä, eivätkä ainoastaan bodarit miehet. Kuvittelin myös aikaisemmin, että jos nostaa paljon painoja, kasvaa heti valtavat ja ei niin haluttavat lihakset. Nyt kuitenkin tiedän, että lihasten kehittäminen ja kasvaminen vaatii paljon aikaa.

On vaikeaa käydä lukiossa, tanssissa, nuorisovaltuustossa ja salilla sekä syödä terveellisesti. Asun poikaystäväni kanssa ja teemme usein yhdessä ruokaa, silloin kun on aikaa. Hän kuitenkin on töissä 12-20 maanantaista perjantaihin, joten meillä ei ole paljoa yhteistä aikaa. Varsinkaan päivällä. Viikolla päiväni ovat hyvin kiireisiä, jolloin en itsekään ehdi tekemään ruokaa, joten tyydyn kaupan valmisruokaan tai Subway-leipään (mikä ei ole kovin terveellistä vaikka niin voisi kuvitella). Tänä vuonna tahdon parantaa tapani ja harkitsen jopa meal preppauksen aloittamista.

Viikossa käyn 4-5 kertaa salilla. Se on toiminut minulla todella hyvin tähän mennessä. Joillekin 2-3 kertaa toimii parhaiten ja jotkut käyvät joka päivä salilla. Olen jakanut treenini kahteen jalka- ja käsipäivään sekä yhteen HIIT-päivään. Niinä viikkoina kun ehdin käydä vain 4 kertaa viikossa salilla, jätän HIITin pois.

Tahdon tässä blogissa auttaa aloittelevia salihirmuja. En ole ammattilainen, mutta voin kertoa vinkkejä salilla käymisen aloittamiseen, motivaation ylläpitämiseen ja jopa erilaisiin liikkeisiin ja harjoittelutyyleihin. Itse kannatan kuitenkin aina voimaharjoittelua ;D
Loppuun kuva kuusta koska miksi ei

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maaliskuun suosikit

Ruokavaliosta

HAASTE