YO-kirjoituksista

Valmistun tänä vuonna ja oon jo aikaisemmin kirjottanut terveystiedon, bilsan ja enkun. Enkku ei kuitenkaan mennyt niin hyvin, kuin odotin ja uusin sen nyt tänä keväänä. Sain enkusta viime vuonna M, kun pisterajat nousi niin paljon, että jäin sitten pisteen päähän E:stä... Toivottavasti meni sitten paremmin tänä vuonna.

Nyt keväällä 2019 kirjoitin äikän, (uusin) enkun, pitkän matikan ja kemian. Kemia pitäisi vielä mennä torstaina kirjoittamaan. Äikän lukutaidosta tuli alustavissa 40 pistettä, mikä on aika hyvin minulle. Muista alustavista pisteistä ei ole vielä kuulunut mitään, joten niitä tässä nyt sitten odotellaan.

Se syy miksi nyt kuitenkin pääasiassa tästä kirjoitan tänään on, että kirjoitin tänään matikan ja luulen, että se meni jopa ihan hyvin. En oilisi voinut ikinä kuvitella, että mulla olis tämmönen fiilis matikan kirjotusten jälkeen. Odottelen nyt hyvän vastauksen piirteitä, mitkä julkaistaan tunnin päästä. Abitreenien keskusteluista päätellen melko monella on tuo koe mennyt penkin alle, joten toivottavasti pisterajatkin laskisivat edellisistä.

Matikan koe oli nyt myös ensikertaa sähköisenä! Me onneksi harjoiteltiin sähköisesti laskemista koulussa todella paljon, joten se ei haitannut minua. Olisin ehkä ollut enemmän pulassa, jos nyt yhtäkkiä olisi pitänyt tehdä koe paperille. Kaikilla ei kuitenkaan ole ollut yhtä paljon kokemusta sähköisestä laskemisesta matematiikassa ja se on varmasti ollut haitaksi yo-koetta tehdessä. En voi kuvitellakaan, miten vaikealta koe on saattanut tuntua niille, jotka eivät ole harjoitelleet koneella laskemista OLLENKAAN, heitäkin kuitenkin oli myös meidän koulussamme. Esimerkiksi viime vuonna matikan kirjoittaneet, jotka halusivat uusia matikan, joutuivat tekemään sen sähköisenä ilman harjoittelua.
Siispä haluaisin kysyä muilta lukiolaisilta: Mitä mieltä olet sähköisistä yo-kokeista? Onko siitä ollut sinulle enemmän haittaa vai hyötyä?

Kommentit

  1. Löysin just sun blogin ja tää teksti osu silmään :) Oon itsekin abi, ja mun mielipide sähköisistä kirjoituksista on, että tietyissä aineissa tuo kokeiden sähköisyys on oikeesti tosi kätevä ja hyödyllinen, esimerkiks äikässä. Mut sitte taas matemaattisten aineiden kokeissa se voi tuoda joillekin ihan liikaa stressiä ja myös hidastaa kokeen tekemistä. Toisaalta meidän vuosikurssihan on laskenut sähköisesti koko lukioajan, joten meillä on ollut tää koko 3 vuotta aikaa tottua sähköisyyteen. Mutta eipä siitä mun mielestä muuta haittaa oo ku se että se voi hidastaa matemaattisten kokeiden tekemistä, kokonaisuudessaan se on ihan hyödyllinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan tosi myöhässä tähän, mutta kiva kuulla että muilla on samanlaisia kokemuksia sähköisistä yo-kokeista. Meidänkin luokka on laskenut sähköisesti heti lukion alusta ja olen käyttänyt iPadia ja tietokonetta todella paljon apuna, joten olin tottunut siihen, mutta aivan samassa koulussa toinen luokka ei laskenut yhtä paljon koneella, mikä on todella epätasa-arvoista.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maaliskuun suosikit

Ruokavaliosta

HAASTE